Nu uita nici de o altă calitate a lor: ajută la asimilarea vitaminelor liposolubile (A, D, E şi K) din alimente. În plus, sunt o sursă indispensabilă de acizi graşi esenţiali omega 3 şi omega 6.
Uleiul de măsline
- Prima poziţie pe podium i se cuvine graţie calităţii de a scădea nivelul colesterolului rău din sânge, a trigliceridelor (controlează nivelul zahărului din sânge). Dacă-l consumi dimineaţa, pe nemâncate, e de ajutor în gastrită, afecţiuni biliare şi ulcer gastroduodenal. Bine ar fi să-l consumi crud (când e prăjit, îşi pierde proprietăţile terapeutice).
- Previne apariţia obezităţii întrucât conţine o cantitate semnificativă de acizi graşi omega 6.
- Este plin de acizi graşi mononesaturaţi (numiţi şi grăsimi bune), previne bolile de inimă prin scăderea nivelului de colesterol. Cercetătorii susţin că o dietă bogată în grăsimi mononesaturate reduce acumularea de grăsime în regiunea abdominală şi îmbunătăţeşte sensibilitatea la insulină.
- Este bogat in vitamine (A, B1, B2, C, D, E şi K) şi de aceea te menţine tânără şi sănătoasă.
- Reduce inflamaţiile, combate acţiunea nocivă a radicalilor liberi şi scade nivelul tensiunii arteriale.
Peştele
- Sursă bună de grăsimi sănătoase, peştele este un ingredient al oricărei diete sănătoase. Secretul lui este conţinutul ridicat de omega 3, care protejează inima, sistemul endocrin şi acţionează eficient asupra colesterolului.
- Conţine vitaminele A şi D. Are o valoare nutritivă ridicată: peste 18% proteine, conţinut ridicat de fosfor, iod, vitamine din grupul B.
- Are o cantitate redusă de grăsimi saturate, fiind foarte bogat în acizi graşi polinesaturaţi tip omega 3 şi diferiţi acizi graşi polinesaturaţi de origine animală (omega 6).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu