marți, 3 decembrie 2013

Ce Provider De e-Mail Alegem?

În ziua de azi aproape orice persoană are măcar o singură adresă de mail, incluzând aici şi pe cei care o folosesc mai rar. Adresele de mail au reuşit într-un timp foarte scurt să destrame în două poşta clasică, aducând-o chiar la un nivel aproape de faliment.

Cu ajutorul unui mail trimiţi un mesaj instant în toate colţurile lumii, fără să ai probleme că mesajul nu ajunge, şi totodată, primeşti un răspuns la fel de repede. Trebuie să luăm în considerare un fapt foarte major în momentul când ne alegem providerul care ne oferă o căsuţă de mail.

În primul rând, trebuie să avem mare grijă cu cine ne asociem, trebuie să ştim că pe o adresă de mail se găsesc foarte multe date personale, parole, fotografii sau acte foarte importante, de aceea trebuie să fim foarte siguri de spaţiul unde aceasta va fi găzduită . Pe lângă acest aspect primar, trebuie să luăm în calcul şi memoria disponibilă şi viteza cu care aceasta se încarcă, nu avem nevoie de o adresă foarte lentă în care facem upload la 1 MB de fişiere în mai bine de 3 sau 4 minute.

Din experienţele cu căsuţele de mail, am ajuns la concluzia că cea mai bună variantă rămâne Gmail. Timpul foarte scurt de încărcare, spaţiu foarte mare de depozitare şi totodată siguranţa datelor. Nu trebuie să uităm că este un serviciu Google, acest brand având unele dintre cele mai bune şi sigure produse.

După Gmail, vine imediat Yahoo care este un provider foarte bun, dar din păcate nu prea face faţă spamului intens din mediul online. Şi nu trebuie să uităm de Hotmail.

Trebuie întotdeauna să avem grijă, multe persoane cred că doar contul de Facebook este foarte confidenţial şi plin cu date personale, însă este bine de ştiut că o persoană poate să între pe facebook chiar dacă a spart adresa de mail, putând astfel să între în toate conturile noastre.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu