miercuri, 25 iunie 2014

Clonele Jocului Flappy Bird Sunt Virusate

După ce Flappy Bird a devenit viral și foarte mulți dintre noi au început să îl joace, spre marea disperare a unora. După ce a fost în vârf de popularitate câteva săptămâni bune, Flappy Bird a fost înlăturat la câteva luni de la apariția lui, atât de pe Google Play cât și de pe AppStore, deci nici cei cu Android și nici cei cu iOS nu mai puteau descărca varianta oficială a jocului.

Așa că, în locul lui au apărut nenumărate clone, toate pretinzând că sunt varianta oficială a jocului. Unele au numele aproape identic, iar altele sunt puțin mai ciudate, și chiar există jocuri inspirate din celebrul joc. Însă trebuie să luăm un lucru foarte bine în vedere, o mare parte din aceste clone, din spusele celor de la McAfee, conțin atât script-uri cât și linii de cod de tip malware care ne pot afecta dispozitivele inteligente, dar ne pot extrage din ele chiar și informații foarte confidențiale, cum ar fi conturi și parole.

Tot McAfee au ținut să menționeze că aproximativ 80% din aceste jocuri conțin malware-uri. Procentul acesta este foarte alarmant pentru noi toți, mai ales că au fost descărcate de către sute, mi sau chiar de milioane de utilizatori din întreaga lume. Acel virus poate să afecteze atât apelurile telefonice fără permisiunea noastră, putând să sune la numere de telefon care au o suprataxă, dar mai ales, poate să trimită SMS-uri cu un conținut similar.

Dacă în aceste momente aveți instalat un asemenea joc pe telefonul dumneavoastră, cel mai recomandat lucru în clipa de față ar fi să îl dezinstalați, iar în urma dezinstalării să porniți un antivirus care să vă arate dacă s-a afectat ceva din cauza acestuia.

Cele mai recomandate antivirusuri pentru telefoanele mobile: Bitdefender Mobile Security, Lookout, Avira, dar chiar și McAfee. Un lucru trebuie să rețineți, nu trebuie să aveți mai multe programe de securitate pe telefon, nu veți fi mai protejat, puteți chiar să anulați funcționalitatea celorlalte la parametrii normali.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu