De ce dispare apetitul sexual
- Stresul, oboseala, carențele alimentare pot determina un nivel scăzut al testosteronului;
- La femei, un dezechilibru între estrogen și progesteron poate fi cauza unui apetit sexual scăzut;
- Diverse boli și tratamente asociate.
Alimente cu rol de Cupidon
Fiecare fel de mâncare acționează, în funcție de substanțele nutritive pe care le conține, în mod diferit asupra psihicului nostru. Unele pot inhiba dorința sexuală, iar altele, dimpotrivă, pot determina creșterea secreției de ,,hormoni ai fericirii” (endorfine), stimulând astfel apetitul sexual. Organismul uman are un mod propriu de a reacționa la efectul afrodiziac al alimentelor. De aceea, pentru a ne bucura de efectul maxim al afrodiziacelor, ideal ar fi să descoperim și apoi să alegem exact acele alimente care ni se potrivesc.
- Ciocolata este un afrodiziac recunoscut. Conținutul crescut de cafeină ridică nivelul energiei emoționale, iar feniletilenamina, care se găsește în boabele de cacao, mărește libidoul și potența.
- Măslinele verzi se presupun că măresc virilitatea, iar cele negre stimulează dorința femeilor.
- Morcovii au puteri afrodiziace când sunt consumați cruzi. Orientalii au descoperit de mult că uleiul volatil obținut din rădăcina morcovului este un puternic afrodiziac.
- Ardeiul iute, consumat ca atare, intensifică fluxul sanguin și, implicit, bătăile inimii.
- Sparanghelul este o plantă cu conținut bogat în potasiu, fosfor, calciu și vitamina E, care stimulează secreția hormonală și nivelul energetic al organismului.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu